Wisselen

Ik lees mijn kleinzoon een grappig verhaal voor over een draak en een prinses. De prinses houdt de draak gevangen en laat hem in zijn eentje alle vervelende huishoudelijke klusjes doen. Uiteindelijk ontsnapt de draak en vliegt weg naar de bergen.

Kleinzoon fronst zijn voorhoofd. ‘Dat is geen goed einde’, zegt hij deskundig. ‘Want als er nu soldaten komen, kan de draak de prinses niet meer verdedigen.’

‘Hoe zou jij het verhaal dan laten aflopen?’ wil ik weten.

Daar hoeft hij niet over na te denken. ‘Ze kunnen die klusjes toch samen doen’, zegt hij. ‘De prinses kan afwassen en de draak kan de vloer poetsen. En als ze het beu zijn, moeten ze gewoon wisselen!’ Hij snapt niet dat de auteur van het verhaal dat niet zelf bedacht kreeg.

Kleinzoon levert weer een oplossing voor heel wat problemen. Ben je vastgelopen in je dagelijkse bezigheden? Zie je geen uitkomst meer? Loop je aan tegen een collega die de kantjes eraf loopt of een partner die geen werk ziet? Gewoon even wisselen. Wie weet lukt het dan wel om verder samen te blijven doen. Het is de moeite waard om het uit te proberen.

Kolet

Advertenties