Moeke 70

‘I’m a big big girl, in a big big world,’ zo begon Ria het welkomstwoord ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag. Wij laten meestal geen enkele zomaar voorbijgaan, maar die met een rond getal krijgen wat extra kleur.

Onze kinderen en kleinkinderen hadden die heuglijke dag toch al heel lang voorbereid. De voorbode was er enkele maanden geleden aangekomen: een elektrische fiets. Het was de bedoeling om eerst even een proefritje te gaan doen, maar het verschil met een gewone fiets was zo aanlokkelijk dat hij meteen aangekocht werd.

Want fietsen is onze regel wel. De meeste boodschappen die niet te ver of te zwaar zijn, worden met de fiets gehaald. Ook als je zeventig bent, blijft bewegen belangrijk. Bewegen met het hoofd, het hart en handen en voeten. Zo was ook het verjaardagsfeest voorbereid.

We waren een week tevoren samen in een prachtig groot huis in de Ardennen. Tijdens de lange wandelingen was er voldoende gelegenheid om teksten te schrijven en liedjes te formuleren. De kleinkinderen werden als ‘slimste mensjes’ geïnterviewd over Moeke.
Met onze grote kinderen gingen we op de vooravond van het feest in een gerenommeerd restaurant uit eten. Een paar keer per jaar mag dit wel eens. In de zondagsviering werd ook even stilgestaan bij de dank voor een leven lang met zorg voor klein en groot.

En de grote familie langs twee kanten was op het feest uitgenodigd. De meesten waren aanwezig op de eenvoudige, maar feestelijke lunch. Hun bijdrage was het dessert, en, zoals in de Bijbel, was er overvloed voor nog enkele dagen.

De animatie kwam van familie, kinderen en kleinkinderen. Met woord en dans en klank wist iedereen zijn steentje bij te dragen. En het slotlied ‘Zie je graag’ werd door alle feestvierders uit volle borst meegezongen en –gedanst.

Ja, er zijn nog blijde dagen in het leven. Foto’s en filmpjes zijn tegenwoordig gemakkelijk te maken. Zo kunnen we die momenten blijven koesteren en genieten we met ontroering van de creativiteit van ons nageslacht.

Jos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s